Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de ambalaje.

Societatile partenere produc si/sau comercializeaza ambalaje din hartie si/sau carton, ambalaje din plastic, din lemn, din metal, din sticla, din materiale textile, dar si ambalaje industriale, ambalaje pentru alimente, ambalaje personalizate, ambalaje ecologice, ambalaje de protectie,  termoizolante etc.

Franţa interzice tacâmurile din plastic

Franţa interzice tacâmurile din plastic

După ce a interzis pungile din plastic, Franţa vrea să interzică şi farfuriile şi tacâmurilor din plastic, legea urmând să intre în vigoare în 2020.

În locul plasticului se vor folosi materiale bio reciclabile.

Decizia se înscrie în efortul Franţei de a deveni o ţară cât mai „verde”.

Organizațiile de mediu au salutat inițiativa, însă unii experți susțin că prin această măsură se încalcă normele Uniunii Europene privind libera circulație a mărfurilor.

De la 1 iulie 2016, pungile din plastic distribuite în magazine au fost interzise, iar de la 1 ianuarie 2017 vor fi interzise pungile şi ambalajele din plastic şi în raioanele de produse alimentare. Vor putea fi utilizate doar pungi din materiale bio (cu un conţinut vegetal — amidon din cartofi, porumb).

sursa: cotidianul.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro