Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de ambalaje.

Societatile partenere produc si/sau comercializeaza ambalaje din hartie si/sau carton, ambalaje din plastic, din lemn, din metal, din sticla, din materiale textile, dar si ambalaje industriale, ambalaje pentru alimente, ambalaje personalizate, ambalaje ecologice, ambalaje de protectie,  termoizolante etc.

Remus Craciun, Ecopack: Anul acesta estimăm o creştere de 10% a afacerii

Remus Craciun, Ecopack: Anul acesta estimăm o creştere de 10% a afacerii

Materia primă pentru ambalajele de fructe şi legume în general o importăm, dar o combinăm şi cu producţia noastră de hârtie de la Braşov. Anul trecut am avut 900 de clienţi pentru ambalajele produse la Braşov. Suntem şi cel mai mare reciclator final, cu circa 40% din maculatura de carton strânsă în România. Pentru 2016 estimăm o creştere cu 10% a afacerii, a spus Remus Craciun, director general, Ecopack, în cadrul evenimentului ZF AGRIBUSINESS 2016.

În urmă cu 10 ani produsele româneşti erau cel mai urât ambalate şi nu găseai  legume şi fructe locale în marile reţele de magazine, nici măcar în august. Am discutat cu producătorii să aflăm de ce nu există în magazine şi de ce nu au ambalaje de calitate. Răspunsul lor a fost că nu există ambalaje de calitate decente ca preţ şi nici în cantitatea dorită.

Am investit în tehnologie şi know-how, am început să colaborăm cu mari reţele de magazine şi, acum, ei pun la dispoziţia producătorului local, pe lângă seminţe, tratamente, know-how, contracte de desfacere, şi ambajalele dorite.  Au apărut şi mărcile private, iar retailerii pun la dispoziţia producătorilor ambalajele produse de noi la legume-fructe.

Am început să exportăm ambalaje pentru produse proaspete, în Grecia, Moldova, BUlgaria. Avem un partener în Brăila cu o fermă de 60 hectare care a ajuns să vândă fructe de calitate spre Vest, unde se cer lădiţe de carton de foarte mare calitate, nu se acceptă lemn sau plastic. Producem un carton de 200 km pe zi şi îl tăiem în cutii.

Deşi nu este funcţională încă, Legea 321 are efecte secundare benefice pentru că vedem o efervescenţă din partea retailerilor, mai atenţi la producătorii locali, investind în branduri locale, iar reciclarea a crescut cu 30% în acest an, un avans nemaiîntâlnit.

sursa: zf.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro