Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de ambalaje.

Societatile partenere produc si/sau comercializeaza ambalaje din hartie si/sau carton, ambalaje din plastic, din lemn, din metal, din sticla, din materiale textile, dar si ambalaje industriale, ambalaje pentru alimente, ambalaje personalizate, ambalaje ecologice, ambalaje de protectie,  termoizolante etc.

Producătorii de ambalaje fac front comun în încercarea de a modifica două legi aflate în dezbatere

Producătorii de ambalaje fac front comun în încercarea de a modifica două legi aflate în dezbatere

Producătorii de ambalaje Ambro din Suceava, Ecopaper din Zărneşti şi Vrnacart Adjud atrag atenţia că propunerea legislativă care vizează modificarea legii  privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, dar şi modficarea ordonanţei privind fondul de Mediu vor determina grave disfuncţionalităţi în industria producătoare de hârtie şi carton.

„Măsura de diminuare a contribuţiei la fondul de mediu va determina un lanţ de efecte negative în economia românească”, arată într-o scrisoare comună adresată autorităţilor cele trei mari companii producătoare de carton din România.

Printre efectele negative se numără creşterea costurilor necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de mediu, creşterea preţurilor ambalajelor noi de hârtie şi carton precum şi diminuarea numărului de locuri de muncă în zona în care şi în prezent gradul de ocupare al populaţiei este scăzut, respectiv Suceava, Adjud şi Zărneşti.

Capacitatea de producţie însumată rapor­tată la ARFCO (Asociaţia Română a Fabricanţilor de Carton Ondulat) de cele 12 fabrici locale de carton ondulat este de 723.000 de tone anual. Consumul anului 2015 s-a ridicat la 322.000 de tone, adică 45% din totalul capacităţilor de producţie. În 2015, consumul de ambalaje din carton ondulat a înregistrat o creştere de 13% faţă anul anterior, tendinţa fiind în continuare de creştere pe acest segment, potrivit jucătorilor din piaţă.

sursa: zf.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro