Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de ambalaje.

Societatile partenere produc si/sau comercializeaza ambalaje din hartie si/sau carton, ambalaje din plastic, din lemn, din metal, din sticla, din materiale textile, dar si ambalaje industriale, ambalaje pentru alimente, ambalaje personalizate, ambalaje ecologice, ambalaje de protectie,  termoizolante etc.

Ecopack Ghimbav produce un milion de cutii de carton pe zi

Ecopack Ghimbav produce un milion de cutii de carton pe zi

Compania braşoveană Ecopack Ghimbav a încheiat anul trecut cu afaceri de 24,5 milioane de euro, peste nivelul atins în 2008, anul în care economia românească a fost atinsă de criză. 

Trecerea comerţului modern de 50% din vânzările totale, investiţiile producătorilor în ambalaje care să le permită să se diferenţieze în lupta tot mai dură pentru clienţi schimbă încet dar sigur piaţa de retail.

Directorul general al Ecopack susţine că, deşi în prezent fabrica pe care o conduce vinde în proporţie de 80% ambalaje din carton clasice, tot mai mulţi clienţi încep să ceară ambalaje personalizate. Ceea ce înseamnă că producătorii sunt nevoiţi să fabrice cutii din carton cu design mai complicat, cu tipare tot mai fine şi mai fotografice.

Trendul porneşte de la discounterii din retailul modern, care pun la vânzare produse precum sunt legumele sau fructele direct în ambalajele (cutiile) în care acestea vin de la furnizori. Astfel că aspectul acestor ambalaje a devenit tot mai important pentru ei.

În prezent, în portofoliul Ecopack se regăsesc companii din mai multe industrii, însă cea mai mare parte a ambalajelor pe care fabrica le produce (65%) ajung la clienţi din industria bunurilor de consum. Printre companiile de pe plan local pentru care Ecopack produce ambalaje din carton ondulat se numără Coca-Cola, Heineken, Starbev, Tuborg, Metro, Lidl, Carrefour, REWE, Mega Image, Caroli sau Hochland.

Zilnic, de pe liniile de producţie ale fabricii din Ghimbav ies un milion de cutii de carton şi, per total, doar 2%-3% ajung pe pieţe externe precum Bulgaria, Grecia sau Ungaria, restul rămânând în ţară. Compania vinde însă şi o pondere importantă din producţie intermediarilor, acelor companii mici care cumpără doar plăci de carton de la marile fabrici, precum este Ecopack şi care produc în unităţi „de casă“ ambalaje în general pentru companiile medii şi mici (care cer volume mai mici de ambalaje).

Ecopack mai controlează, pe lângă fabrica din Ghimbav, şi fabrica de hârtie pentru carton ondulat Ecopaper din Zărneşti. În ambele lucrează circa 350 de oameni în prezent.

Creştere a vânzărilor în primul semestru

Ecopack Ghimbav a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 55,8 milioane lei (12,5 milioane euro), în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a realizat în primul semestru al anului trecut o cifră de afaceri de 51,3 milioane lei (11,5 milioane de euro), finalizând anul 2014 cu afaceri totale de aproximativ 108,8 milioane lei (24,5 milioane euro) şi un câştig net de 6,4 milioane lei (1,4 miioane. euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Ecopack estimează pentru acest an vânzări totale de 115 milioane lei (aproximativ 26 milioane euro). 

Capacitatea de producţie a fabricii Ecopack din Ghimbav este de aproximativ 100 mil. mp de ambalaje de carton pe an, principalii clienţi fiind companiile multinaţionale care au fabrici în România, dar şi firmele cu capital autohton. Compania Ecopack se numără printre cele mai vechi fabrici de carton ondulat din ţară, fiind înfiinţată în urmă cu aproape un secol, în anul 1921.

sursa: bzb.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro